Bir Toner Ne Kadar Gider? Ömrü Ne Kadardır?

01 Kasım 2022
Bir Toner Ne Kadar Gider? Ömrü Ne Kadardır?

Bir toner ne kadar gider? ömrü ne kadardır? sorusu, daha çok lazer yazıcı kullanan kişiler tarafından sorulur. Bir tonerin ömrünün ne olduğu, toner ne kadar yazar? Sorusunu da beraberinde getirir. Bu soruların yanıtını bulanlar, aynı soruları kartuş için de sorar. Daha sonra her iki baskı ürününü karşılaştırır. Lazer yazıcı kullananların tonerleri tercih etmesi, daha sonra bu ürünün orijinal mi olması gerektiğine yoksa muadil mi olmasına gerektiğine kadar gider. Çünkü; piyasada lazer yazıcı markalarının üretmiş olduğu orijinal tonerler kadar toner dolumu için uygun olan baskı araçları da vardır.

Her bir ürünün kendi içerisinde ayrı ayrı avantajı vardır. Örneğin; orijinal tonerler, çipli sistemi sayesinde çöpe atılsa bile hangi baskıların alındığının bilgisini saklar. Dolum tonerler ise toner tozunun konulduğu kartuş için her defasında ücret ödemenizi engeller. Aynı zamanda kartuş israfı olmadığı için daha çevreci olarak kabul edilebilir. Elbette dolum toner kartuşunun da bir ömrü vardır. Bu kartuşu en fazla 3 kez doldurabilirsiniz. Kartuş, ömrünü tamamladıktan sonra yenisini almak durumunda kalırsınız.

Bir Tonerle Kaç Sayfa Yazılır?

Bir toner ne kadar gider? ömrü ne kadardır? sorusu aslında tonerin kaç sayfa yazdıracağını öğrenmek içindir. Bu nedenle kullanıcılar toner ne kadar yazar? diye öğrenmek ister. Ortalama bir toner ile 1000 sayfalık baskı alabilirsiniz. Ancak bu baskının kağıdın %5’ini doluluk oranı hesaplanarak verildiğini unutmamalısınız. Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama bir kartuş ile 500 sayfalık baskı alabilirsiniz. Ancak kartuşların fiyatı tonerlerden daha uygun olduğu için bu durum ince bir hesabı da beraberinde getirir. Bu noktada kullanıcılar kartuş mu toner mi? diye soracaktır. Bunun yanıtı, günlük olarak kaç adet baskı aldığınız ve bu baskıların kağıdın yüzde kaçını kapladığı ile ilgilidir. Eğer toner tozunu kullanmak istiyor ve aynı zamanda daha düşük bütçeler ayırmak istiyorsanız toner dolumu gerçekleştirebilirsiniz.

Her Toner Doldurulur Mu?

Toner dolumu,  toneri üreten yazıcı markalarının inisiyatifine kalmıştır. Lisanslı tonerler olan orijinal tonerler farklı yöntemlerle tekrar doldurulabilir. Bazı markalar, toner bittikten sonra kartuşun tekrar kullanılmasını istemezler. Bunun için bir yazıcı almadan önce yazıcı markasının üretmiş olduğu tonerlerin tekrar kullanılabilir olup olmadığına dikkat etmeniz gereklidir. Bazı markalar çipli bir sistem kullanırlar. Bu çipli sistem hem dolum hem de muadil tonerlerin kullanımını engeller.

Yazıcı İçinde Kartuş Mu Yoksa Toner Mi?

Yazıcı içinde kartuş mu yoksa toner mi sorusu en çok kullanılan sorulardan biridir. Sizin için kartuş veya tonerin avantajlı olma durumu vardır. Kartuşlar, mürekkep püskürtmeli yazıcılarda, tonerler ise lazer yazıcılarda kullanılır. Maliyet açısından baktığımızda mürekkep püskürtmeli yazıcıların daha düşük maliyetli olduğunu görüyoruz. Ancak uzun vadeye yayıldığı zaman kartuşlar için daha fazla bütçe ayırmanız gereklidir. Daha maliyetli olanda tonerlerin kartuşlar kadar sık değiştirilmesi gerekmez. Bu nedenle her iki ürün arasında tercihte bulunmadan önce yazıcınızı hangi sıklıkta kullanacağınızı göz önünde bulundurmanız gereklidir. Sayfa başına maliyeti hesapladıktan sonra sizin için toner mi yoksa kartuşun mu daha iyi olduğuna karar verebilirsiniz. Eğer sık baskı yapan bir işletmeniz varsa lazer yazıcıları tercih edebilirsiniz. Bu durumda sık baskı yapan işletmelerin toner kullanması daha avantajlı olacaktır. Eğer seyrek baskı yapıyorsanız mürekkep püskürtmeli yazıcıları tercih ederek fiyat avantajı elde edebilirsiniz.

Toner Dolumu Nasıl Yapılır?

Bir toner ne kadar gider? ömrü ne kadardır? sorularına yanıt bulduktan sonra toner ne kadar yazar?, bunu öğrendik. Ardından ise kullanım amacınıza bağlı olarak kartuş mu toner mi? sorusunun yanıtını size bıraktık. Şimdi ise toner dolumu nasıl yapılır, onu öğreneceğiz.

Toner dolumu yapmak için tonerin her iki yanında bulunan vidaları sökmelisiniz. Vidaları söktükten sonra tonerinizin iki parçaya ayrıldığını göreceksiniz. Bu bölümler baskı ve görüntüleme üniteleridir. Ardından bıçak, drum, merdane gibi atık haznesine bağlı olan parçaların ayrılması gereklidir. Toneri açtıktan sonra temizlik işlemini de yapmanız daha kaliteli baskı almanıza olanak sağlayacaktır. Kağıda fazla gelen tonerler, yazdırma esnasında atık haznesinde biriktiği için bu alanın temizlenmesi gereklidir. Küçük el süpürgesi veya kompresör gibi parçalar ile temizlik işlemini gerçekleştirdikten sonra bıçağı, drumu ve merdaneyi tekrar hassas bir şekilde takmanız gereklidir.

Toner dolumu yapmak için toner cinsine göre farklılık gösteren toner tankını bulmalısınız. Toner tankının yüzünü kendinize doğru bakacak biçimde kapağını açmalısınız. Kapağı açtıktan sonra karşınızda manyetik merdane çıkar. Bu merdaneyi çıkarıp hassas bir şekilde temizlemelisiniz, ardından merdanenin altında bulunan bıçağın da sökülüp temizlenmesi gereklidir. Her iki ürünü de temizledikten sonra toner kapağını açıp toner tozunu dökmeniz yeterlidir. Toner tozu için 75 gram ideal seviyedir. Toner tozunu ekledikten sonra vidalar vasıtasıyla tekrardan montajını yapabilirsiniz. Ardından atık toner haznesi ile toner tankını birleştirmelisiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yazıcınızdan yeni çıktılar almaya başlayabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.